Långloppscupen

Långloppscupen
Vinst på Ränneslättsturen

torsdag 12 maj 2016

H12

H12 är en stor MTB-tävling i Danmark, den pågår i 12 timmar. Man kan köra solo eller mix-, dam- eller herrlag på 4 personer. Tävlingen börjar kl 9 på morgonen och sista åkaren ska vara i mål innan kl 21 på kvällen för att varvet ska räknas, sen var är bara att köra så många varv man kan på den tiden :) Rutten var 11 km lång och i början av varvet var det mycket backar och efter halva så blev det mycket flow... men skulle det gå snabbt så gällde det att trampa på hela tiden.

Jag körde ihop med Teresia, Helen och Jessica... vi var verkligen laddade allihop inför den här tävlingen och vårt mål på förhand var att nå pallen men det finns gott om duktiga Danska MTB-damer! Väl framme igår morse så pratade vi igenom hur vi skulle lägga upp dagen... vi skulle börja med att köra ett varv i taget, Jessika skulle börja och sedan skulle jag köra och efter mig Helen och efter henne Tessan... och så snurrade det på så hela dagen lång :)




Efter första varven såg vi att vi låg med och fightades om topp tre placering men samtidigt visste vi att det var en lång dag. Damerna som körde i de andra två lagen var riktigt starka och det gällde att inte få något strul med cykeln eller köra och vurpa så man tappade tid... Vi hade riktig tur hela dagen och slapp några incidenter :) Det var riktigt kul att det var så jämnt mellan oss vilket gjorde att tävlingen höll sig vid liv ända in till slutet.  Vi i laget gjorde alla riktigt bra prestationer och vi hade en härlig laganda :) Jag hade en riktigt bra dag med bra fart i benen nog en av det bästa tävlingarna hittills i år!! Extra kul att vi passerade mållinjen som vinnare lite mer än 3 min före laget som kom tvåa. Tävlingen avslutades med en häftig prisutdelning. Det var en riktigt bra dag och kul att köra i lag och dela vinsten med lagkompisarna :)


Segern är vår!!!

Firar med skumpa

Härliga lagkompisar

Bara ren glädje!!

Ska bli intressant och se hur pigga benen är på onsdag då det är dax för Hotcup :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar