Långloppscupen

Långloppscupen
Vinst på Ränneslättsturen

söndag 13 maj 2018

H12 och Billingeracet LLC #1

Ojoj tiden går fort och jag har inte riktigt hunnit med bloggen!! Så här kommer en RR från de två senaste helgerna med H12 och Billingeracet.


Vi börjar med H12 som gick förra helgen. Det är verkligen en riktigt kul tävling!! Speciellt att köra i lag för det gör man ju inte så ofta som cyklist... lagkänsla höjer verkligen upplevelsen :) Banan var 12,3 km lång och vi skulle hinna så många varv som möjligt på 12 tim med 4 personer i varje lag. Det var ju såklart teamet som körde, alla utom Amanda som har varit sjuk tyvärr. Vårt mål var inställt på pallen men allt kan hända på 12 tim... Jag var lite orolig på förhand eftersom jag hade problem med magen och fick DNFa på Hotcup innan i veckan men kände inte av det alls så det var skönt. Jessica körde första sträckan, jag andra, Malin tredje och Helen fjärde.


Tyvärr hade vi en felkörning... då en hel grupp körde fel och vi tappade ca 5 min. Det är så lätt när man ligger på rulle att bara följa med och man har fullt fokus på hjulet framför! Vi tappade två placeringar och låg på tredje plats... Det är tufft att ta in 5 min fast det hände tidigt på dagen och vi hade gott om tid att försöka köra in tiden. Jag och Jessica som var de enda två helt skadefria cyklisterna i laget gick in och körde ett par dubbelvarv för att försöka ta igen lite extra tid. Efter ett tag gick vi upp till andra plats men vi hade fortfarande ganska många minuter upp till det ledande laget, som bestod av Hanna, Tina, Ulrika och Erika som också kommer från Sverige och som vi ofta tävlar mot på hemmaplan :) Så det var faktiskt riktigt kul!! Jag skulle ut de sista två varven och jag behövde köra in 2 min... på lite mer än 70 min efter ca 10,5 tim körning... ja, det kunde gå men det skulle bli svårt. Benen började kännas rätt sura. Gav allt jag kunde men det fanns inte tillräckligt kvar... Rullade över mållinjen som andra lag, först ganska besviken men f*n vad vi alla hade kämpat och gjort vårt yttersta efter de förutsättningarna vi hade... grym laganda! Den är jag stolt över :) Vi hade fått våra ny teamkläder dagen till ära så vi var riktigt snygga i alla fall!


Så var det dax för Billingeracet igår, första loppet i långloppscupen. Jag var riktigt taggad och tyckte det skulle bli kul att köra!! Alltid svårt med första långloppet för året... hur är formen och hur är formen hos alla andra. Alltid lika spännande och lite nervöst :) Billingeracet är ett tufft långlopp på 73 km och ca 1000 höjdmeter. Loppet startar med en riktigt startbacke som är ca 2 km lång med en snittlutning på 6%, den skördar sina offer kan man säga!

Foto: Anders Jansson

Redan när jag vaknade så kände jag att min mage inte var helt ok, frukosten smakade inte och det tog liksom stopp när jag åt. Försökte inte tänka så mycket på det men det var inte så längesen jag fick bryta ett lopp just pga magen så det var svårt att släppa det helt. Värmde upp som vanligt och ställde mig i fållan, tog min gel några minuter innan start och kände hur den "växte" i munnen. Startskottet gick och det rullade på i skaplig fart, vi hade masterbil de första 200-300 meterna pga ett vägarbete... sedan släpptes fältet och farten ökade markant. Benen kändes helt okej och jag låg bra med i klungan. Efter ca halva backen så började jag må illa försökte förtränga det men det gick inte, ont i magen och jag hade inte så mycket mer val än att slå av på farten. Kändes något bättre när jag väl var över startbacken så då började jag trampa på igen men då kom illamående tillbaka. Förstod då att det inte skulle bli någon bra dag men tänkte att slår av på farten jag cyklar vidare...

Foto: Anders Jansson

Tänkte att om det bara funkar kör jag första loopen på 34 km och bryter sen. Jessica kom ifatt mig när vi körde på ett långt grusvägsavsnitt så då hjälptes vi åt att växeldra och jag gjorde henne sällskap till Öglundabacken men där sa vi adjö :) Såg henne fint klättra om ledande dam i D40!! Tog mig igenom första loopen, hade svårt att dricka eller fylla på med energi så det hade aldrig gått att köra hela loppet. Jag gillar verkligen inte att bryta och nu har jag gjort det 2 gånger på 2 veckor!! En sak är då säker, jag måste se till att min mage mår bra igen! Verkligen svårt att först att den kan ställa tills det så mycket innan man har haft bekymmer. Jag har aldrig haft de problemen!! Jaja bara att fokusera framåt... Nästa helg är det X-cup i Bockeboda och helgen efter det Långa Lugnet i Falun, då hoppas jag vara på G igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar