Långloppscupen

Långloppscupen
Vinst på Ränneslättsturen

tisdag 24 april 2018

Västgötacupen #1 Varberg MTB meeting.

Första loppet i västgötacupen skulle gå i Varberg. Jag körde loppet för två år sedan och då var det en jättekul banan med en del svårigheter. Jag hade även hört att banan hade blivit mer teknisk de senaste åren. Åkte upp redan på fredagen med min mamma och hälsade på lite släkt som vi har där. Strålande väder på fredagen med över 20 grader! Skulle dock bli något svalare på lördagen men fortsatt fint väder.

Ojoj!!!!!

Kom till banan i god tid, träning på banan var mellan 12-13 och min start gick kl 15.17. Det första jag såg när gick av bilen var ett av de stora droppen... knöt sig lite i magen och nervositeten komma krypande!! Jaja det är tidigt på säsongen, ingen idé att vara övermodig och förstöra resten av säsongen. Träffade på många från Skåne som var uppe och körde. Hämtade ut nummerlappen och fixade med cykeln inför träningen. Träffade upp Malin och Warren på banan, det är så skönt att köra banan med någon annan och få tips och tricks! Kul att teamin Malin va på G igen :) Dock kändes en timmes träningstid lite kort på en så pass teknisk bana men det är ju lika för alla. Körde aldrig de höga hoppen/droppen och skippade ett dubbelhopp annars körde jag de andra A-linjerna. Dubbelhoppen har verkligen satt griller i huvudet på mig efter vurpan på regnbågsbanan... måste verkligen jobba på det!Klar för start, lite lagom nervös. Kort startloop... Malin tog snabbt täten (startsnabb som tusan) jag gick förbi precis innan vi gick in på stig. Hade Saga(Junior) på hjul, hon gick om efter ett par hundra meter sen såg jag inte mycket av henne!! Såg att jag hade Sara och Ivanad ganska nära inpå... Känslan i kroppen va tung, jobbigt med andningen och stum i benen men vet att det kan ge med sig så det är bara att fortsätta att köra. Tråkigt eftersom det kändes så bra förra helgen när jag hade riktigt pang i benen. Kände mig ganska trygg och säker på de tekniska partierna. Dock la jag mig i en tight dammig kurva... tvärställde styret och fick meka lite innan jag fick rätt på det igen... trodde Sara eller Ivanda skulle komma och köra förbi men det gjorde det inte, visade sig senare att Sara hade fått pyspunka och var inne i teknisk zon och pumpade! På sista varvet började jag bli ordentligt sliten, tappade mycket fart och såg att Sara och Ivanda började närma sig mer och mer... Lyckade hålla ledningen in i mål :) Vann i damerelit och kom 2a i MAXI-klass där jag fick stryk av Saga!! Väldigt nöjd med att jag lyckades hålla ihop det ända in i mål, hade varit trist att tappa segern när jag hade varit i ledning hela loppet och jag hade många av min släktingar på plats ;)

Vinst i Damelit :)

Nästa helg är det dax för första racet i X-cup som kommer att gå i Klåveröd. längesedan jag körde där men det brukar vara en kul bana :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar