Långloppscupen

Långloppscupen
Vinst på Ränneslättsturen

onsdag 29 juni 2016

X-cup # 4 Vallåsen Bike Park

Vallåsen stod som värd för fjärde delloppet av X-cup. Vi brukar missa detta loppet pga semester men i år var vi hemma :) Jag kände redan innan att det skulle bli tufft med tanke på att jag körde four peaks för en vecka sedan och jag trodde inte att benen och kroppen skulle hinna återhämta sig... men skulle ge det en chans!! Banan bestod i princip av en lång klättring på ca 130 höjdmeter för att sedan rulla ner :) Körde ett uppvärmningsvarv... va lite spänd på vad jag skulle tycka om DH segmentet men det kändes kul... hade gärna övat ett par gånger till för att kunna släppa på ytterligare.




Starten gick... det blev ganska trångt redan på grusvägspartiet så jag hade lite svårt att ta mig fram. Låg på en andra plats men kunde se Nellie 50 meter fram... In på andra varvet började kroppen kännas ganska sliten men trampade på så gott jag kunde. Ser i efterhand att det är här jag tappar ordentligt, speciellt i klättringen. DH gick riktigt bra för att bara kört igenom den en gång innan racet... så det är jag ganska nöjd med :) Höll min 2a plats in i mål men hade nog kunnat gett Nellie en match om kroppen varit lite mer i stöt! 






Full koncentration :)


Nu ska jag försöka återhämta mig på bästa sätt inför Ränneslättsturen i Eksjö nästa helg. Har ju en seger därifrån i fjor att försvara... vilket kan bli tufft :)

söndag 19 juni 2016

Bike Four Peaks, etapp 4

Så var det då dax för den 4 och sista etappen... Jag hade sovit ganska dåligt... legat och grubblat en del på sista DH segmentet som var 7 km långt och dalade 1000 höjdmeter!!! Jag tappade ju ganska mycket på etapp 3 och den var inte hälften så lång... Ja och sedan gjorde jag det dumma att kolla på ett youtub-klipp... inget bra om man vill sova gott ;) Etappen för dagen var 49 km och ca 2000 höjdmeter och banprofilen såg ut så här:




Starten gick och det blev ganska ryckig körning till det att masterbilen släppte oss i botten av första backen, benen kändes sjuk sega och jag tänkte hur ska det här sluta... men sedan när klättringen började så kom benen igång bra. Vädret var också mycket trevligt sol och nästan klarblå himmel! Ja, känslan var bra det vara bara ett orosmoment... DH men det lyckades jag förtränga ganska bra :) Var faktiskt förvånad att jag hade så mycket krut i benen. Detta etapploppet har jag inte haft en enda dag som jag totalt havererat utan jag har pulsat bra och benen har varit ganska likvärdiga alla dagarna... Kan ev. bero på att etapperna har varit förhållandevis ganska korta om man jämför med tex Beskidy och klättringarna har gått på snällare underlag än Beskidy. Hade ingen aning om hur jag låg till på dagens etapp det enda jag tänkte på var att plocka tid i klättringarna. Och... så kom vi till slut till det där avslutande DH segmentet på 7 km och en fallhöjd på 1000 meter som jag hade oroat mig för som faktiskt gick över förväntan... lite komiskt och väldigt typiskt mig :) Den var till och med riktigt rolig emellanåt. I torrt före hade den varit riktigt underhållande hela vägen tror jag. Blev bara passerad av 2 damer denna dag... lite framsteg tycker jag! Kom i mål på en 9e plats och slutade totalt på en 8e plats av ca 50 damer, vilket jag är ganska nöjd med!! Så det blev ett bra avslut på semestern... 





En lite sammanfattning av Bike Four Peaks: Otroligt fin natur med spektakulära vyer. Bra arrangemang. Jag tycker tyvärr att det är för mycket grusväg och något för korta etapper. Dock är det inte ett otekniskt lopp med tanke på DH sektionerna som finns med. Men hade önskat mer single track avsnitt båda uppför och utför.

Nu beger vi oss hemåt för att börja ladda inför fortsättningen av säsongen (och ev. jobba;)) på hemmaplan :) Närmst på schemat är X-cup nästa helg som går på Vallåsen som är en bike park a la DH... lite kul faktiskt. Vi får se om benen och resten av kroppen har återhämtat sig till dess.

fredag 17 juni 2016

Bike Four Peaks, etapp 3

Dagens etapp gick i Kirchberg som ligger ca 45 min bilfärd därifrån vi bor... så fick gå upp lite tidigare idag. Skönt, dom hade lovat fint väder idag hela dagen :) När vi väl närmade oss så började det regna och sedan regnade det mer och mer... nej nej nej... dom delade till och med ut regnpnchos när vi rullade in i fållan (skippade uppvärmningen idag) Det var inte särskilt varmt heller och då befann vi oss nere i dalen... det var inte särskilt varmt uppe på toppen heller!



Dagens profilkarta ca 2100 höjdmeter på ca 50 km (46 km) ni förstår längre fram...



Arrangörerna bestämde att släppa alla fållor samtidigt annars brukar det vara 3 min emellan... det märktes för det blev väldigt hetsigt och folk körde om till höger och vänster. Det var även vägarbete ut ur staden så det blev ingen bra start alls. När vi väl släpptes av masterbilen vid backen så var det väldigt trångt det tog ett tag innan man kunde trampa på i sin egen takt. Trampade förbi ett par tjejer i första backen såg ett par framför mig som försvann i första DH avsnittet som jag sedan trampa förbi i den långa uppförsbacken... Det jag visste var att jag skulle behöva ha en enorm marginal för att inte bli ifatt körd på den avslutande DH sträckan. Det var ganska kul för i sista stigningen låg vi fyra stycken damer ihop. Tyvärr missbedömde jag det platta partiet innan stigningen och gick på alldeles för hårt... vilket gjorde mig ganska stum i sista stigningen och jag plockade definitivt inga bonussekunder(minuter) till DH partiet. Arrangörerna hade även valt att plocka bort sista biten på platten in till mål pga vägbygget... tappade 3 placeringar i dag på den avslutande DH sektionen och slutade på en 10e plats... surt sa räven :( Dock klarade jag att behålla min 7e plats i totalen. Sista etappen imorgon... kan man gå en DH kurs i drömmarna ;)  


Bike Four Peaks, etapp 2

Kändes ändå ganska okej när jag vaknade i morse även när vi rullade till starten som var i Saalfelden som låg en bit bort, tog ca 15-20 min att rulla dit så det blev en lagom uppvärmning... Vädret var lite småmulet men dom hade lovat bra väder under dagen. Dagens etapp skulle vara en av de tuffaste med ca 2200 höjdmeter på 48 km...



Starten gick och vi rullade ut ur stan med masterbil som först släppte oss vid första backen... Provade idag att gå på något tyngre växlar för jag upplevde som att jag fick bättre hållning på cykeln och skonade ryggen och höften lite. Och det hjälpte absolut men mina ben var inte lika glada började känna av krampen med ca en mil kvar då vi körde på väldigt rotig och teknisk single track som dessutom var lerig och väldigt hal på sina ställe. Lyckades i alla fall trampa bort krampkänningen just då... Men i slutet när vi kom in på DH sektionen då var det kört!!! Två DH åkare stannade och frågade om jag var okej, dom trodde nog att jag minst hade brutit en arm som jag vrålade  :) Har inte haft kramp på väldigt länge men jag tror jag körde något för tungt idag... ska INTE göra det imorgon. Blev som vanligt passerad av ett par tjejer i DH partiet men tog mig i mål på en 8e plats vilket kändes bra och jag var nöjd över lag!! Måste definitivt träna mer DH... det som också ställer till det är att det ligger i slutet av etappen när man är som tröttast och att det är så långa sektioner som 10-15 min. Ligger nu 7a i totalen så det är bara att trampa på trots att motivationen tryter emellanåt :) Bjuder på en härlig bild från cykeltvätten!!



onsdag 15 juni 2016

Bike Four Peaks, Etapp 1




Så var det dax för start i etapploppet Bike four peaks i Österrike! Vi rullade ner till starten i Leogang där första etappen startade. Kände mig inte helt ladda och i form för detta etapplopp. Har haft problem med höften och ryggen sedan Beskidy och är stel och stram. Jaja bara att köra och se hur det går. Till råga på allt har det typ regnat hela natten och nu på morgonen men som tur var slutade det precis innan vi rullade :) Skönt att slippa stå i startfållan och vänta helt genomblöt. Dagens etapp skall så här på förhand vara den snällaste vilket känns helt ok idag i alla fall :) Nästan 59 km och ca 1850 höjdmeter. Känns på förhand ganska lugnt när man har kört Beskidy nyligen. Profilkartan ser ut så här:


Starten gick och det tog tid innan jag tyckte kroppen vaknade ordentligt. Fick känningar i rygg och höft ganska tidigt i startbacken. Trampade på efter bästa förmåga. Efter ca 17 km kom första DH och shit vad stel och odynamsik jag var... tappade helt motivationen efter den nerfarten. Tankarna som snurrade var varför ska jag jobba som en dåre i backarna om jag ändå sabbar det i utförskörningarna, jäkla bra pep talk det där, not!! Jaja som tur är jag ganska tjurig  av mig och fortsatt trampa... Har nog lite att jobba på på den mentala biten. Körde ihop med ett par tjejer men hade ingen koll på hur jag låg till. Slutet av etappen var platt och jag och en annan kille turades om att dra och det kändes som det fanns lite krut i benen trots allt :) Kom i mål som 9:e tjej av totalt 48 st så inte helt fy skam. Blev faktiskt lite förvånad...



Dax för återhämtning inför morgondagens etapp... den ska tydligen vara lite tuffare... Så nu mat, kompressionstights och benen i högläge :)


tisdag 14 juni 2016

Semester :)

Nu börjar semestern lida mot sitt slut tyvärr... Efter Polen åkte vi till Kroatien närmre bestämt till Rovinj. En jättefin stad. Jag var ganska sliten efter Beskidy men vi körde ett par lugna distanspass och fick se underbara vyer och natur, två av dagarna tog vi bilen och körde till lite mer bergiga område.






Efter ett par dagar i Rovinj begav vi oss till Slovenien och Idrija underbara Idrija :) Hit åker vi varje år och det har en speciell plats i mitt hjärta!! Tyvärr regnade det en del under vår vistelse här och det gör terrängen lite småfarlig... Ska väl inte skryta med att min kropp hade återhämtat sig än heller, höften och ryggen var stelt och stramt så jag kände mig inte riktigt säker i de branta DH partierna. Men njöt ändå mycket av att vara tillbaka, det är verkligen semester när vi är här. Massor av god mat och massor av goda tårtor och andra mumsiga bakverk :)  







Efter Slovenien så bar det av till Leogang i Österrike, där vi nu skall ta oss an ytterligare ett etapplopp, Bike Four Peaks. Första etappen är imorgon så  WISH ME LUCK för det känns inte riktigt som jag är i form och återhämtad för detta... regnar gör det också bara för att krydda till det hela lite ;) Återkommer med racerapport!!