Långloppscupen

Långloppscupen
Vinst på Ränneslättsturen

söndag 29 mars 2015

Slagelse MTB Klassikern

Så har det varit race i Danmark igen, ett maraton på 57 km. Vi börjar med det roliga först... jag kom på 2:a plats :) och vann 1000 Danska kronor!!!




Själva loppet var ett av de jobbigaste på länge. Det var en varvbana och jag skulle köra tre varav, ett varv var ca 19 km. Banan var otroligt rolig men samtidigt väldigt lerig. Jag körde på min träningshoj med väldigt slitet bakdäck... alltså inte det bästa valet! Det fanns ett par riktigt branta backar, en av dem var helt omöjlig att ta sig uppför... men det var inte bara jag som tyckte det även täten i herrar gick :) Men annars en jätterolig bana!




Jag var inte helt i toppform men formen är på väg, går ganska bra i början men orkar inte hålla tempot uppe hela vägen. Jag har varit småkrasslig sedan jag var i Spanien och har haft svårt att träna på ordentligt. Imorgon åker jag till Mallis en vecka och hoppas kunna bättra på formen ytterligare :)

söndag 15 mars 2015

Slushcup # 7, finalen!!

Finalen var ett maraton, 3 timmar + varvet. Jag har varit sjuk sedan jag kom hem från Spanien, så jag var inte direkt i race-form och definitivt inte för ett maraton!!!!

Det gick ganska bra i början, hängde med de snabba damerna ett tag. Pulsen var skyhög men men man kan inte få allt ;) Efter 1,5 tim började benen bli ganska stumma och krampkänningen började smyga sig på... Jag hade ju hoppats på att vara i bättre form men så är inte läget än. Sista varvet var ren och skär pina. Och det syns på varvtiderna i resultatlistan!! I vanliga fall... När jag är i form brukar mina varvtider vara mycket jämna. Jaja... nu är siktet inställt på nästa tävling (om 2 veckor) som också är ett maraton i Danmark! Håller tummarna att jag får förbi frisk trots dagens urladdning med ett snittpuls på 178 slag/min och en max-notering på 192 slag/min :)


söndag 1 mars 2015

Andalucia Bike Race 2015

Vilken häftig upplevelse :) Jag har varit hemma en vecka nu och är fortfarande helt lyrisk över vad jag har varit med om, jag skulle återvända vilken dag som helst!!

Om vi börjar från början... Jag fick erbjudandet att cykla Andalucia Bike Race i mitten på januari, det är ett 6 dagars etapplopp i Spanien. Det var Helen min teamkompis som frågade mig. Vi skulle bli sponsrade av ett Spanskt företag som arrangerar cykelresor i Andalucien, de ville göra reklam för sitt företag under loppet och behövde två tjejer för ändamålet. Så var det bestämt... vi skulle cykla!!

Helen och hennes familj åkte dit en vecka tidigare, jag åkte dit dagen innan loppet kanske inte det mest optimala men med jobb och allt runt omkring så var det svårt att ordna det på ett bättre sätt. Väl i Spanien så blev jag upphämtad av Helen, Jonas och Isabell. Sedan begav vi oss till Jaén där vi hämtade ut våra nummerlappar och fick kläderna från våra sponsorer... det är ju historia för sig själv. Om jag säger så, Helens pad i cykelbyxan lossnade på först etappen :)

Etapp 1
Vi var nog båda lite nervösa innan start. Etappen började med en lång klättring i fina serpentiner. Jag gillar verkligen serpentiner när jag klättrar länge... Etappen var 89 km lång och 3000 höjdmeter, så det var lite att bita i. Det fanns även fina downhill sträckor, vilka jag kunde uppleva lite läskiga. Etappen var en fin blandning mellan stig, grusväg och asfalt. Sluttid 5.42






Etapp 2
Andra etappen började med samma stigning som etapp 1. Etappen var 61 km lång och 2300 höjdmeter. Denna etappen var mycket mer teknisk än gårdagens race... Trodde faktiskt att jag skulle vara mer sliten efter gårdagen. Sluttiden blev 4.42




Etapp 3
75 km och över 3000 höjdmeter bjöd den tredje etappen på. Tuffaste etappen hitintills, började med en klättring på 1100 höjdmeter. Det var mycket fina stigar och tuff downhill åkning men jag känner att jag vågar mer och mer nedför :) Sluttid 5.52



Etapp 4
Var på ett nytt ställe, 20 min utanför Jaén. Ganska kort etapp på 50 km och 2000 höjdmeter. men vem har sagt att det skulle vara lättare ;) Det var ganska tuff terräng med mycket hala stenar på toppen. Men tycker att kroppen funkar riktigt bra! Sluttid 4.51



Etapp 5
Ytterligare en tuff dag på jobbet ;) Nu har vi förflyttat oss till Cordoba, en mysig lite stad. Dagens etapp bjöd på 86 km och 2000 höjdmeter. det var den varmaste dagen hitintills, solen sken och det var ca 20 grader. Terrängen var riktigt flowig och skiljde sig ganska mycket från Jaén. detta var den etapp som tog längst tid att cykla och det var väldigt skönt när vi väl nådde mål efter 6.07... phu!!




Etapp 6
SISTA ETAPPEN, 55 km och 1100 höjdmeter. Jag fattar inte riktigt att det verkligen är sista att vi har kört 5 etapper redan... jag mår fortfarande oförskämt bra! Klart det känns i benen när det blir väldigt brant men överlag känns det bra. Det var dock den etapp där jag kände att jag inte fick något bra flyt i körningen. Det märktes även att alla andra också var trötta, det var mycket ojämn körning överlag i spåret. 4 km innan mål fick vi vår första punktering... vi har verkligen haft tur som har klarat oss så länge men vi har i och för sig kört med ganska högt däcktryck. Sluttiden blev 3.41





Vi klarade det :) Vi fick ihop ca 30 tim i sadeln!! Vilken upplevelse... jag blev verkligen helt såld på etapplopp!! Naturen, terrängen och vädret var verkligen helt perfekt. Jag har fått träna mycket på det jag behöver träna... DOWNHILL!! Andalucia Bike Race är verkligen ett riktigt bra arrangemang och jag hoppas verkligen att jag kan återvända och köra detta etapplopp fler gånger :)